A tojások előkészítésének legfontosabb lépései1. A tojásokat először is alaposan mossuk meg, langyos mosogatószeres vízben, vigyázva, hogy a héj ne sérüljön, vagy ne karmolódjon meg.2.Ezután következeik a tojások kifúrása.
Egy hegyes tűvel, vagy árral, a tojások mindkét végét határozottan és erősen szúrd meg. Próbáld a lehető legpontosabban a közepét megtalálni.
(A lyuk megnagyobbításához műköröm polírozót használok, melyet a nagyobb drogériákban kb 1000ft körüli összegért lehet kapni.) ezután a tojás szélesebbik végén lévő lyukat nagyobbítsd meg kb 3 mm-esre és egy hústű segítségével kissé keverd fel a tojás belsejét.
(A kifúrt tojások) 3. Most következik a tojások tartalmának kiürítése, melyhez a legmegfelelőbb eszköz, egy nagyméretű fecskendő. A tojás hegyén lévő(kisebb lyukba bevezetjük a tűt és lassan levegőt nyomunk a tojásba így annak a tartalma a nagyobb lyukon keresztül távozik.
(A fecskendő melyre egy darabka gumit szúrok, hogy a tojáson lévő kisebbik lyukat eltömítse és a tojás tartalma csak alul távozzon)
4. A tojásokat kívül-belül átmossuk valamilyen fertőtlenítőszerres vízzel (pl DOMEDTOS, Clorox stb). A tojások belsejének a mosásához szintén a fecskendőt használjuk..5.Szárítsd ki a tojáshájakat egy tojástartóban úgy, hogy a nagyobb lyukkal lefelé állítva tárolod őket. Pár nap alatt magától is kiszárad, de elhelyezheted őket kályha közelében is. |